Cecilie Løveid fyller 70 år 21. august 2021, og i den anledning har vi bedt litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin lage en samtalebok med jubilanten. Samtalene i Kamerat livet går igjennom Cecilie Løveids liv, lesning og litteratur, fra 1968 til i dag. Løveid har eksellert innen de fleste hovedsjangrene, og boka vil også kunne fortelle mye om emner som utviklingen av nyere norsk dramatikk, 70-tallets kunstroman og moderne diktning (både politisk og personlig). Dessuten gir boka et viktig bidrag til kampen for likestilling i Norge ettersom flere av Løveids verker har en klar feministisk innsikt. «Kamerat livet» er et forsøk på å avdekke det vi kan kalle «det løveidske», som løper gjennom alle Løveids verker, og som er en enestående fusjon av kunst, poesi, politikk, privatliv, problemer og humor.
Cecilie Løveid fylte år 21. august 2021, og i den anledning ba vi litteraturkritiker og forfatter Kaja Schjerven Mollerin lage en samtalebok med jubilanten. Cecilie Løveid har siden hun begynte å publisere tekster i 1968, blitt ansett som en av norsk litteraturs mest særegne og betydelige forfattere. Etter debutromanen Most i 1972 har Løveid utgitt en rekke sterkt kritikerroste romaner, diktsamlinger og skuespill. Hun har mottatt de fleste av de viktige litterære prisene, blant annet Ibsenprisen, Aschehougprisen, Kritikerprisen, Brageprisen, Doblougprisen, Gyldendalprisen og Heddaprisen.
Hvem er Cecilie Løveid? Og hvordan ser hun på sitt liv og sin litteratur? I Kamerat livet forteller Løveid om utviklingen av nyere norsk dramatikk, 70-tallets kunstroman, kampen for likestilling og sitt liv med poesien. Kamerat livet er et forsøk på å kretse inn hva det "løveidske" er, dette som løper gjennom alle Løveids verker, og som er en enestående fusjon av kunst, poesi, politikk, privatliv, problemer og humor.