Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
"5.0
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
[2020] . - Bok . - 269 sider
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
I Gårdsmat fra hjertet av Norge ønsker Charlotte Holberg Sveinsen og Andreas Viestad å slå et slag for de gode, norske mattradisjonene, synliggjøre tapte matskatter, men også lage nye retter med ingredienser som har kort vei fra jord til bord. Liker du norsk, kortreist mat og ujålete oppskrifter, da vil du like denne boka. Boka er delt inn i tradisjonelle kapitler som forretter, kjøtt, fisk, dessert osv., men har noen originale grep som at for eksempel et helt kapittel inneholder retter som tar utgangspunkt i korn. I kjøttkapitlet ønsker forfatterne å vise spennet mellom husmannskost og mat fra storgårdene og betydningen av å bruke alle deler av dyret når du skal lage bærekraftig og kortreist mat. De fremhever at innlandsfisken er en glemt skatt, og at de beste helgemiddagene blant annet kan lages av vilt. Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad er inspirert av Hanna Winsnes og Henriette Schønberg Erken. De to matpionerene var i sin tid opptatt av å introdusere nye råvarer og retter og presenterte noe tradisjonelt, noe nytt og noe verdt å kjempe for i sine kokebøker. Det er det samme Charlotte og Andreas gjør her. Det blir moderne tradisjonsmat. Og den kommer fra Ringsaker-området, hjertet av Norge. Dette er en bok som varmer og inspirerer. Herlige oppskrifter og utrolig vakre bilder fra et svært folkekjært landskap.
Hylleplass:
641.5 V
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Tønsberg Voksen fagPå hylla
Revetal Voksen fagPå hylla

Gårdsmat fra hjertet av Norge


av Andreas Viestad (Andreas Viestad, Charlotte H. Sveinsen ; foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.5 V)
Bestill Husk denne

Julemat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2014
Hurtiglån ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.568 V)
Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.59456 V)
Bestill Husk denne

Norsk mat


av Andreas Viestad (med Andreas Viestad ; foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2008
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.59481 V)
Bestill Husk denne

Smak av krydder


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2007
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.638 V)
Bestill Husk denne

Den store kjøtt-kokeboka


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2015
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.6 V)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Gårdsmat fra hjertet av Norge
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=588153