Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2007 . - Bok . - 296 s.
Bokmål
Hylleplass:
q 641.638 V
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Smak av krydder

Helt siden sitt første møte med krydderøya Zanzibar for over 15 år siden har Andreas Viestad vært fengslet av fargene, duftene og smakene i landene rundt Det indiske hav. Maten i regionen er forskjellig, men den deler det samme grunnleggende - smaken av krydder.

Smak av krydder tar deg med på en reise til elleve land langs Det indiske hav. Her beskrives krydderhandelens betydning i historien og for moderne matlaging med 17 reiseskildringer, 90 smaksrike oppskrifter og en oversikt over de viktigste krydderne. Det er en fascinerende reise i andre matlkulturer som også kan inspirere deg hjemme på kjøkkenet.

I Egypt kan du avgjøre om en restaurant er middelmådig eller god ved å se om de blander spisskummin i saltet som drysses over salaten. Hvis du tror piri-piri-kyllingen fra Mosambik kan bli for sterk for din gane, ikke glem å servere den med en lindrende nellik- og youghurtsaus. Fiskekaker fra Goa er et møte mellom portugisisk og indisk kokekunst, den tropiske «bouillabaisse» fra Mauritius er en fortolkning av den klassiske fiskesuppen fra Marseille som med kokosmelk, limeblader og ingefær har beveget seg ganske langt fra sitt franske utgangspunkt. Er den thailandske currypastaen søt og aromatisk, stammer den fra landets muslimske befolkning. Og i Sør-Afrika lager de sjokoladekjeks som biter tilbake - med grovt pepper.

Smak av krydder fanger sjelen til kokekunsten i landene rundt Det indiske hav og oppfordrer deg til å bringe verden inn i ditt eget kjøkken. Den er et skattkammer av en bok: En reiseskildring, kulturhistorie og kokebok kombinert til en aromatisk curry.
Velbekomme!

Side
FORORD9
HVA ER ET KRYDDER14
KRYDDERNE FRA DET INDISKE HAV17
DE BESTE AV DE ANDRE KRYDDERNE26
SPISSKUMMIN28
HAR SMAKEN FORLATT MEG30
ENKELT OG UKRYDRET44
MED ELLER UTEN46
PEPPER67
DER PEPPEREN GROR68
INGEFÆR87
PRISEN PÅ SUKSESS88
CHILI101
VÆR VENNLIG, FORLAT STEDET102
KARDEMOMME120
LYDEN AV KARDEMOMME122
CURRIER137
EN BLANDET FORNØYELSE138
EN BEDRE FORVIRRING HAR JEG ALDRI SMAKT142
KORIANDER167
I GOD TRO168
GURKEMEIE168
NÅR GUD TAR ET BAD184
HEI, BABI!187
SITRONGRESS200
TRÅ PÅ GRESSET202
TAMARIND219
FARE PÅ FERDE220
OPP MED ARMENE224
MUSKAT OG NELLIK238
SMAKENES FRIGJØRER240
VANILJE255
DEN SØTESTE PLASS PÅ JORD256
KANEL268
SANNHETEN ER LANGT FRA NOK270
SCOVILLE-ENHETER288
NYTTIG LESNING288
TAKK TIL289
REGISTER291

Gårdsmat fra hjertet av Norge


av Andreas Viestad (Andreas Viestad, Charlotte H. Sveinsen ; foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.5 V)
Bestill Husk denne

Julemat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2014
Hurtiglån ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.568 V)
Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.59456 V)
Bestill Husk denne

Norsk mat


av Andreas Viestad (med Andreas Viestad ; foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2008
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.59481 V)
Bestill Husk denne

Smak av krydder


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2007
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.638 V)
Bestill Husk denne

Den store kjøtt-kokeboka


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok utgitt 2015
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.6 V)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Smak av krydder
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=246288