Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"5.0
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
[2020] . - Bok . - 205 sider
Bokmål
Opplysninger:
Bli med til Roma og nyt verdenshistorien servert i en bolle med pasta. Gjennom et måltid i Roma tar Andreas Viestad oss med på en kulinarisk reise i historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken av grillet kjøtt som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, den søtsure smaken av mafia og slaveri og jakten på den opprinnelige pasta carbonara. Tankevekkende og underholdende om smakene som formet historien.
Hylleplass:
641.59456 V
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Tønsberg Voksen fagPå hylla
Tjøme fagPå hylla
Tønsberg Voksen fagUtlånt til 26/5/2024
Revetal Voksen fagPå hylla
«De beste sakprosaforfatterne klarer å overbevise leseren om at nettopp det temaet de skriver om, er det viktigste i hele verden. Andreas Viestad er en slik forfatter. I denne boka tar han leseren ikke bare med til Roma, men til en tilstand der alt, absolutt alt, er interessant, forbløffende, viktigere og ofte mye mer komisk enn du trodde fra før.»

BJØRN GABRIELSEN, forfatter og spaltist i Dagens Næringsliv

«Det er mer historie i en bolle med pasta enn i Colosseum eller noe annet historisk minnesmerke.»

Du kan studere et måltid slik en arkeolog leser bueganger fra en svunnen tid. Det er nettopp dette Andreas Viestad gjør i En middag i Roma, hvor han bruker maten som en inngangsportal til historien. Det handler om hvordan en liten innlandsby ble verdens største imperium, om smaken som gjorde oss til mennesker, om den milde rusen fra en halv flaske vin, om den syrlige smaken av mafia og slaveri og om jakten på den opprinnelige pasta carbonara.

Både sanser og tanker vekkes i dette kunnskapsrike og underholdende festmåltidet av en bok.

90 retter du må kunne : salater, supper, pizza & pasta, fisk & skalldyr, fugl, grønnsaker, kjøtt, desserter


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok på Bokmål | utgitt 2018
Ingen ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.5 V)
Bestill Husk denne

Gårdsmat fra hjertet av Norge


av Andreas Viestad (Andreas Viestad, Charlotte H. Sveinsen ; foto: Mette Randem)
Bok på Bokmål | utgitt 2020
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.5 V)
Bestill Husk denne

Julemat


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok på Bokmål | utgitt 2014
Hurtiglån ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.568 V)
Bestill Husk denne

En middag i Roma : verdenshistorien i et måltid


av Andreas Viestad
Bok på Bokmål | utgitt 2020
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.59456 V)
Bestill Husk denne

Norsk mat


av Andreas Viestad (med Andreas Viestad ; foto: Mette Randem)
Bok på Bokmål | utgitt 2008
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 641.59481 V)
Bestill Husk denne

Smak av krydder


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok på Bokmål | utgitt 2007
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.638 V)
Bestill Husk denne

Den store kjøtt-kokeboka


av Andreas Viestad (foto: Mette Randem)
Bok på Bokmål | utgitt 2015
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag q 641.6 V)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om En middag i Roma : verdenshisto
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning
Generell URL til dette søket: