Fokuset i denne boka er på det grønne, det jordnære og det enkle. I Hellstrøms grønne hemmeligheter gis grønnsakene stor plass på middagsbordet. Maten og oppskriftene er en kombinasjon av intuisjon, kunnskap om hva som fungerer på kjøkkenet, mangfold og en rendyrket enkelhet. Som Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan selv sier: «Hverdagsmaten vår hjemme handler om mangfold og enkelhet. Vår mat er en kombinasjon av at vi elsker grønnsaker sammen med sjømat og kjøtt, men også som en fullverdig middag. Jordnær mat handler om magi i grytene, om å skape et gyllent triangel av smak, konsistens og estetikk på varme tallerkener. Når vi står hjemme på kjøkkenet klare til å koke dagens middag, har vi alltid minst en grønn ingrediens med. Som solist eller som akkompagnement. Det gir oss en trygghet på linje med skipper'n Popeye som elsket spinat for styrke og sunnhet. Så enkelt har vi det også.»
I denne boken er det grønnsakene som får hedersplass på matbordet. Gjennom en lang karriere har Hellstrøm kokt, stekt, smakt og forsket seg frem til det han opplever som de gode smakskombinasjonene. To ting er gjennomgående i oppskriftene i denne boken: Mangfold og enkelhet. Grønnsakene kan være et ideelt følge til fugl, kjøtt og fisk, men de kan stå like støtt for seg selv som egne fullverdige måltid. Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan vil lære leseren hvordan man kan få til den fine balansen mellom smak, konsistens og estetikk på tallerkenen.