Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
Bok . - 353 sider
Bokmål
Opplysninger:
Med koronakrisen har vi fått en kraftig påminnelse om det banale faktum at kroppen er uendelig mye mer enn en beholder for fri og uavhengig selvutvikling. Kroppen er natur, den er sårbar fordi den er forbundet med alt annet liv - til og med et virus fra flaggermus. Selv om pandemi og karantene gir en situasjon som er fundamentalt ny for oss i dag, er den ikke ny i menneskehetens historie. I fortellingene om pest og pandemier finnes skildringer av prøvelsene kollektivet og enkeltmennesket blir satt på: Hvordan hindre smittespredning? Hvordan pleie sosiale relasjoner og ivareta forpliktelser overfor medmennesket? Hvordan sørge for de syke, begrave de døde og samtidig unngå å bli smittet? Hvordan bevare verdighet? Kort sagt: Hvordan overleve? I "Pandemiarkivene" er siktemålet todelt. Stueland dukker ned i skjønnlitterære mesterverker og ser på hvordan de fremstiller samfunn og enkeltskjebner i perioder med pest og pandemi: hverdagen redefinert av karantenebestemmelser, frykt, hjerteskjærende avskjed og selvoppofrende hjelpearbeid; verdier presset til det ytterste eller akutt redefinert. Det andre siktemålet, bokens tyngdepunkt, består i å forfølge de medisinske aspektene. Med skjønnlitteraturen som veiviser inviteres leseren med inn i legevitenskapelige og helsepolitiske responser på biologiske hendelser.
Hylleplass:
809 S
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
MED KORONAKRISEN HAR vi fått en kraftig påminnelse om det banale faktum at kroppen er uendelig mye mer enn en beholder for fri og uavhengig selvutvikling. Kroppen er natur, den er sårbar fordi den er forbundet med alt annet liv - til og med et virus fra flaggermus.

Selv om pandemi og karantene gir en situasjon som er fundamentalt ny for oss i dag, er den ikke ny i menneskehetens historie. I fortellingene om pest og pandemier finnes skildringer av prøvelsene kollektivet og enkeltmennesket blir satt på: Hvordan hindre smittespredning? Hvordan pleie sosiale relasjoner og ivareta forpliktelser overfor medmennesket? Hvordan sørge for de syke, begrave de døde og samtidig unngå å bli smittet? Hvordan bevare verdighet? Kort sagt: Hvordan overleve?

I Pandemiarkivene er siktemålet todelt. Espen Stueland dukker ned i skjønnlitterære mesterverk og ser på hvordan de fremstiller samfunn og enkeltskjebner i perioder med pest og pandemi. Det andre siktemålet, bokens tyngdepunkt, består i å forfølge de medisinske aspektene. med skjønnlitteraturen som veiviser inviteres leseren med inn i legevitenskapelige og helsepolitiske responser på biologiske hendelser.

Aniara : en revy om mennesket i tid og rom


av Harry Martinson (oversatt av Johan Grip og Espen Stueland)
Bok utgitt 2006
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: dikt D)
Bestill Husk denne

Gaffadiktene : feltstudier og månesekvenser : sakpoesi


av Espen Stueland
Bok utgitt 2023
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: dikt STU)
Bestill Husk denne

Historien med eller uten kropp?


av Espen Stueland
Bok utgitt 2023
Ledig (Avd.: Revetal Voksen - Plassering: fag 304.2 S)
Bestill Husk denne

Pandemiarkivene


av Espen Stueland
Bok utgitt 2021
Ledig (Avd.: Tønsberg Voksen - Plassering: fag 809 S)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Pandemiarkivene
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=607284