Vi liker å tenke på oss selv som unike, men er det egentlig noe spesielt som skiller oss fra andre dyr? Mennesket er bare en grein på et familietre som omfatter fire milliarder år, mange forgreninger og en milliard arter. Alle disse organismene har samme opprinnelse, med et felles arvestoff. Dette paradokset - at vår biologi ikke lar seg skille fra annet liv, likevel anser vi oss som unike - er kjernen i hvem vi er. I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. Men evolusjonen har gjort oss i stand til å skape komplekse kulturer som overgår andre vi kan observere i naturen.
I Boken om mennesket utforsker Adam Rutherford hvordan mye av det vi tror er spesielt for oss, ikke er det: vi er ikke den eneste arten som kommuniserer, lager verktøy, bruker ild eller har sex av andre grunner enn å lage nye versjoner av oss selv. Men evolusjonen har gjort oss i stand til å skape komplekse kulturer som overgår andre vi kan observere i naturen.
Vi liker å tenke på oss selv som unike, men er det egentlig noe spesielt som skiller oss fra andre dyr? Mennesket er bare en grein på et familietre som omfatter fire milliarder år, mange forgreninger og en milliard arter. Alle disse organismene har samme opprinnelse, med et felles arvestoff. Dette paradokset – at vår biologi ikke lar seg skille fra annet liv, likevel anser vi oss som unike – er kjernen i hvem vi er.