Innen psykoterapien har det i liten grad vært vanlig å inkludere pasientens kropp i vurdering og behandling. Denne boka handler om å se hele mennesket når man behandler pasienter med psykiske helseplager. Bidragsyterne spør blant annet: Hva skjer med kroppen i psykoterapi? Hvordan kommer vonde følelser til uttrykk gjennom kroppen? Hvordan kan man invitere pasientene til dialog omkring egen kropp? Ti fagpersoner og to som har egne sykdomserfaringer deler sin kunnskap og sine refleksjoner omkring kroppens plass i psykoterapien. Omtalen er utarbeidet av BS.
For å gi god behandling til et menneske med psykiske helseplager, må man se hele mennesket. Innen psykoterapi har det i liten grad vært tradisjon for å inkludere pasientens kropp i vurdering og behandling. Denne dualismen mellom kropp og sinn er kunstig. Mennesket består ikke av to systemer, men er en helhet.
Forfatterne av denne boka tilnærmer seg kroppens plass i psykoterapi fra ulike vinkler, og stiller spørsmål som:
- Hvordan kommer vonde følelser til uttrykk gjennom kroppen?
- Hva skjer med kroppen i terapi?
- Hvordan kan man invitere pasientene inn i dialog omkring egen kropp?
I denne boka deler ti fagpersoner og to som har egne sykdomserfaringer sin kunnskap og sine refleksjoner omkring kroppens plass i psykoterapien.