I den palestinske flyktningleiren Rashedieh sør i Libanon bor Amira Sadek. I denne kokeboken deler hun oppskrifter som har vært i familien hennes i generasjoner. De er basert på midtøstenkjøkkenets mangfold av frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt og ikke minst krydder. I tillegg til oppskriftene får vi innblikk i Amiras liv, hennes hverdag som flyktning, husmor, kokk og medmenneske. Forfatterne tar leseren med på en kulturreise i mat og blant et folk i et område der krig og konflikt er en del av hverdagen.
Amiras palestinske kjøkken er ei utradisjonell kokebok. Amira Sadek bor i den palestinske flyktningeleiren Rashedieh sør i Libanon og oppskriftene kommer fra familien gjennom generasjoner. De er direkte basert på Midtøstenkjøkkenets mangfold av frukter, grønnsaker, kjøtt og fisk, og minst krydder. En del av «Verdensarven»! Dette er en kulturreise i mat, og blant folk i et område hvor konflikt, krig og flyktninger er hovedoverskrifter. I boken blir du kjent med Amira som flyktning, husvertinne, som kokk og medmenneske. En bok fra røttene, formidlet med kjærlighet, til folk - og til mat.