De to ungkarene Ender og Çetin nærmer seg 40-årskrisa med stormskritt, og etter å ha bodd i ulike byer i mange år bestemmer de seg derfor for å realisere sin gamle drøm om å flytte sammen. Men etter bare tre måneder får de selskap av 17 år gamle Nihal, lillesøsteren til en gammel venn. Hun har mistet begge foreldrene i en bussulykke og kjenner ingen i Ankara, hvor hun nå skal begynne å studere. I denne humørfylte romanen skildres vennskapet mellom to middelaldrende menn, og hvilke utfordringer som oppstår når en ung kvinne plutselig står midt mellom dem. Dette er den første av Baris Biçakçis romaner som er oversatt til norsk. Filmatiseringen av boka ble nominert til Gullbjørnen i 2011.
Ender og Çetin er to ungkarer som nærmer seg 40-årskrisa, den ene en belest oversetter, den andre en bamsete bygningsingeniør. De to har vært bestevenner siden gymnaset og har etter mange års liv i ulike byer omsider realisert ungdomsdrømmen om å flytte sammen. Men etter bare tre måneder får de uventet selskap når Nihal, den 17 år gamle lillesøsteren til en av deres beste kamerater fra gymnastiden, mister begge foreldrene i en bussulykke. Hun skal studere i Ankara, men har ingen kjente i byen ...
Vår store fortvilelse er en moderne tyrkisk roman; et relasjonsdrama og en bok om varm menneskelighet. Denne humørfylte, tyrkiske bestselgeren kommer endelig på norsk! Den handler om to middelaldrende ungkarer. Og om en ung kvinne. Det er en vakker og eksistensiell historie om vennskap mellom menn. Og hva som skjer når en ung kvinne plutselig står midt mellom dem. Om forfatteren: Baris Biçakçi ble født i Adana i 1966. Han har bodd i Ankara siden 1969, en by som har blitt en såpass viktig kulisse i bøkene hans at han har blitt omtalt som Ankara-forfatter. Han har utgitt flere romaner, to diktsamlinger og oversatt rundt 20 bøker, hovedsakelig barnebøker. Vår store fortvilelse ble filmatisert av regissør Seyfi Teoman i 2011. Filmadaptasjonen ble en stor kritikersuksess, og vant Peoples Choice Award og Special Prize ved Istanbul International Film Festival, og ble nominert til Gullbjørnen i 2011.