Forlaget skriver om denne boka: Denne boka er redningen for alle som gruer seg til å takke for maten. Her er morsomme mathistorier og anekdoter du kan krydre en hyggelig middag med - og selvfølgelig forslag til taler. Takk-for-maten-talen hører med til de beste norske tradisjoner. Det er en ære, men ikke minst en utfordring. Å ta ordet som siste, eller eneste, taler før taffelet heves, møtes alltid med store forventninger.
I denne boka lærer du å fokusere på bordets gleder. Du finner treffende sitater, gode anekdoter og annet aktuelt stoff om mat og drikke som du kan bygge talen din på. Boka er en håndsrekning til de mange som skal takke for maten slik at avslutningen ved bordet også blir en feststund. Husk bare at takk-for-maten-talen skal være som den beste dessert: Kjærkommen, forfriskende og hurtig avsluttet.
Boka er rikt illustrert og har blant annet tegninger av Jan O. Henriksen - en av Norges fremste avistegnere.