Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
cop. 2001 . - Bok . - 64 s.
Passer for:
Bokmål
Hylleplass:
uq 540 N
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Tønsberg Barn magasinPå hylla
Tjøme fagPå hylla
Forlaget skriver om denne boka:

Helt siden mennesket har kunnet kontrollere ild, har vi brukt kjemi til å produsere mat og drikke, garve lær, farge klær og lage glass og keramikk. Moderne teknologi bruker kjemi for å rense drikkevannet, for å teste maten vi spiser, i medisinske undersøkelser og til å fremstille syntetiske stoffer. Se hvordan kjemiske reaksjoner hele tiden pågår inne i kroppen vår og i omgivelsene våre. Oppdag DNA-molekylet, en kjemisk forbidelse som er i alle celler og som inneholder arvestoffet i planter, dyr og mennesker.

Side
Hva er kjemi6
Kjemi i naturen8
Kjemi i eldre kulturer10
De første kjemikerne12
Kjemiske blandinger14
Atomer og molekyler16
Grunnstoffene18
Kjemiske forbindelser20
Det periodiske system22
Metaller24
Ikke-metaller26
Luft28
Forbrenning30
Edelgassene32
Kjemiske reaksjoner34
Hva driver reaksjonen?36
Reaksjonshastighet38
Oksidasjon og reduksjon40
Syrer og baser42
Salter44
Elektrisitet og kjemi46
Karbon48
Livets kjemi50
Organisk syntese52
Plast54
Syntetiske materialer56
Kjemiske analyser i historien58
Kontroll av stoffer60
Den kjemiske industrien62
Register64

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Kjemi
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=173001