100 oppskrifter! Prisbelønt forfatter I Norge kan vi høste fantastiske smaker rett fra naturen. Den store høsteboka gir deg alt du trenger å vite for å finne, høste og tilberede en lang rekke bær og vekster som vokser over hele landet. Her formidles det beste fra norsk natur og sanketradisjon. Tradisjonelle metoder og oppskrifter får en ny vri med spennende fremgangsmåter forfatteren har utviklet gjennom en årrekke. Kirsten Winge øser av sin lange erfaring som sanker, jeger, biolog og villmarkskokk. Og hun gir deg fabelaktige oppskrifter som moltesirup, ostekake med geitramsgelélokk og tyttebærgløgg! I «Den store høstboka» får du høstetips for nesten hele året: Sommer og tidlig høst byr naturlig nok på flest arter, men tranebærsesongen begynner så snart snøen smelter, og einerbær kan plukkes med ski på beina! Kirsten Winge er en av våre mest prisbelønte kokebokforfattere. For «Bærboka» (2013) og «Perfekt viltkjøtt» (2016) fikk hun henholdsvis sølv og bronse i den internasjonale finalen i Gourmand World Cookbook Awards. I 2015 fikk hun Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris.
Denne boka forteller alt du trenger å vite for å finne, høste og tilberede en rekke bær og vekster som vokser over hele landet. Forfatteren beskriver hele prosessen fra sanking til foredling og lagring. Boken inneholder 100 oppskrifter på saft, sylte og andre godsaker som ostekake med geitrams, tyttebærgløgg og multesirup. Rikt illustrert med bilder som kan brukes til artsidentifikasjon. Boka kan brukes av både nybegynnere og mer erfarne sankere. Kirsten Winge er biolog og har tidligere gitt ut en rekke bøker om bruk av råvarer fra naturens spiskammers.