Som barn tilbrakte Mariangela Di Fiore alle sommerferier hos sine besteforeldre i Napoli. Her deler hun historier fra barndommen i Italia, og gir oss samtidig bestemorens beste oppskrifter på italienske retter. Di Fiore kan blant annet fortelle om fersk fisk som holdes sprellende i badekaret helt frem til den skal tilberedes, livlige matmarkeder og om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested på grunn av sine eksklusive matvaner.
Den norske forfatteren Mariangela Di Fiore tilbragte sommerferiene i barndommen hos sine italienske besteforeldre i Napoli. Her lærte hun å lage ekte italiensk mat av sin bestemor. I denne boken har hun samlet sine beste oppskrifter på hjemmelagede italienske retter, kombinert med minner og historier fra somrene i Napoli.
Kom i ekte italiensk stemning med deilig mat, livlige markeder med ferske råvarer og høylytte familiemiddager rundt bugnende matfat. Vi får høre om helgenfeiringer, om mafiabossen som avslørte sitt gjemmested gjennom sine matvaner og om en morsom og gal bestemor. Kjenn smakene og luktene og drøm deg til solen og Middelhavet, mens du lager ekte italiensk mat!