Flere studier viser sammenheng mellom mat og psykiske helseplager. Ifølge forfatteren kan maten du spiser få innvirkning på følelser, konsentrasjon, hukommelse, energi og livskraft. I denne boken omsetter hun forskningsresultater til praktiske mattips og raske hverdagsretter. Budskapet er at rene og riktige råvarer gir deg bedre hjernekjemi. Boken inneholder oppskrifter på alt fra frokoster og hverdagsbrød til supper, middager og desserter. Berit Nordstrand er lege og spesialist i klinisk farmakologi. Hun har tidligere skrevet boken Mat med mer: hverdagsmat for glede, overskudd og helse (2012).
Gi dine hjerneceller den maten de ønsker, og nyt smaken av et bedre liv!Lege, livsnyter og forfatter av bestselgeren Mat med mer, Berit Nordstrand, har i sin andre bok skrevet om hvordan du med nydelige smaker og rene råvarer kan spise deg til bedre hjernekjemi. Mat til sinns viser deg enkle matgrep for å få et lettere sinn, gode følelser, glade tanker, skjerpet konsentrasjon og best mulig hukommelse - slik at du kan få mer glede ut av ditt liv.Nok igjen omsetter Berit forskningsresultater til enkle historier, praktiske mattips og raske hverdagsretter - her får du alt du trenger for å lykkes. Demp stress og uro, og skap lykkekjemi med deilig hverdagsmat til det beste for kropp og sinn!