Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
"3.0
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
Bok . - 326 sider, 16 unummererte sider med plansjer
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Da Minna Wetlesen startet Europas første husmorskole for unge jenter på Abildsø gård ved Christiania i 1865, var det norske samfunnet annerledes enn i dag. Det var fattigslige kår i Nor. ge, få hadde skikkelig skolegang, hygienen var dårlig og kunn. skapen om mat og matlaging var fraværende. Hos Minna Wetlesen lærte de alt: Slakting av dyr, matlaging, stell av hus og klær - og stell av babyer. Alt som skulle til for å være en god mor og husmor på en gård, og en god lærer. Denne spennende boken er derfor også et tidsbilde fra et annerledes og mer nøkternt Norge. Minna Wetlesen ble en foregangskvinne og et forbilde. Hun inspirerte andre til å opprette husmorskoler. Ikke bare i Norge, men også i andre land. Dessuten skrev hun en kokebok som kom i flere opplag. I Norge har over 200 000 kvinner og menn gått på husmorskole».
Hylleplass:
biografi Wetlesen, M.
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Revetal Voksen biografierUtlånt til 1/12/2024
Tjøme biografierPå hylla
Da Minna Wetlesen startet Europas første husmorskole for unge jenter på Abildsø gård ved Christiania i 1865, var det norske samfunnet annerledes enn i dag. Det var fattigslige kår i Norge, få hadde skikkelig skolegang, hygienen var dårlig og kunnskapen om mat og matlaging var fraværende.

Hos Minna Wetlesen lærte de alt: Slakting av dyr, matlaging, stell av hus og klær - og stell av babyer. Alt som skulle til for å være en god mor og husmor på en gård, og en god lærer. Denne spennende boken er derfor også et tidsbilde fra et annerledes og mer nøkternt Norge.

Minna Wetlesen ble en foregangskvinne og et forbilde. Hun inspirerte andre til å opprette husmorskoler. Ikke bare i Norge, men også i andre land. Dessuten skrev hun en kokebok som kom i flere opplag. I .\'orge har over 200 000 kvinner og menn gått på husmorskole».

«Husk at maten er Guds gate til oss. Derfor må den behandles forsiktig og restene må tas vare på. så ingenting blir kastet eller står og blir ødelagt. La intet gå til spille.» MINNA WETLESEN

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Damer som baker kaker : histori
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=617467