Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2019 . - Bok . - 419 s.
Bokmål
Opplysninger:
Hva er et bibliotek - som metafor, institusjon og sted? Og hvordan blir det fremstilt i film og litteratur? I 12 kapitler undersøkes slike spørsmål nærmere. Slik utvider, nyanserer og overskrider boka etablerte forestillinger om bibliotekets og arkivets rolle. I flere fortellinger inngår fritidslesning og kunnskapstørst som en livsnødvendighet. I andre er bøker en mangel. Hvor viktig er tilgangen på et bibliotek? Her handler det om alle slags skrifter - fra antikkens papyrusfragmenter til vår tids digitale fortellinger. Eksemplene er hentet fra barnelitteratur, arbeiderdiktning og filmadapsjon. Denne boka rommer dypdykk i historiske arkiver og nyoversatte tekstfragmenter som vitner om antikkens skriftkultur. Her drøftes materielle spor, lesing og identitet, det kollektive minnet, samlerens fysiognomi og Glawoggers geopoetiske blikk. Og bøker og bibliotek hos forfattere fra Hypatia og Camilla Collett til Roald Dahl og Vigdis Hjorth. Boka henvender seg til studenter og bibliotekarer, men også til boksamlere, litteraturformidlere og andre som er interessert i arkiv, bøker og bokhistorie. Bidragsytere: Camilla Aslaksen, Ole von Wovern-Carstensen Egeberg, Lars-Erik Hansen, Silje Hærnes Linhardt, Astrid Nordang, Helge Ridderstrøm, Kjell Ivar Skjerdingstad, Åse Kristine Tveit, Gudmund Valderhaug, Tonje Vold og Marianne Wehus.
Hylleplass:
839.8209 B
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Hva er et bibliotek - som metafor, institusjon og sted? Og hvordan blir det framstilt i film og litteratur? I 12 kapitler undersøkes slike spørsmål nærmere. Slik utvider, nyanserer og overskrider boka etablerte forestillinger om bibliotekets og arkivets rolle.

I flere fortellinger inngår fritidslesning og kunnskapstørst som en livsnødvendighet. I andre er bøker en mangel. Hvor viktig er tilgangen på et bibliotek" I ler handler det om alle slag, skrifter - fra antikkens papyrusfragmenter til vår tids digitale fortellinger. Eksemplene er hentet fra barnelitteratur. arbeiderdiktning og filmadaptasjon. Denne boka rommer dypdykk i historiske arkiv og nyoversatte tekstfragmenter sum vimer om antikkens skriftkultur. Her drøftes materielle spor, lesing og identitet,

det kollektive minner, samlerens fysiognomi og Clawoggers "geopoetiske" blikk. Og bøker og bibliotek hos forfattere fra Hypatia og Camilla Collen til Roald Dahl og Vigdis Hjorth.

Boka henvender seg til studenter og bibliotekarer. men også til boksamlere, litteraturformidlere og andre som er interessert i arkiv. bøker og bokhistorie.

Bidragsytere: Kamilla Aslaksen. Ok von Wowern-Carstensen Egeberg, Lars-Erik Hansen, Silje Hernæs Linhan, Astrid Nordung. Helge Ridderstrøm. Kjell Ivar Skjerdingstad. Ase Kristine Tveit, Gudmund Valderhaug, Tonje Vold og Marianne Wehus

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Biblioteket i litteraturen
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=476055