Kvinnene det fortelles om i denne boka, vokste opp i «husmortida», i et Norge hvor de fleste kvinner verken hadde utdannelse eller egen økonomi. Krisesentre fantes ikke, homofili var forbudt, og det var ulovlig å bo sammen uten å være gift. For ugifte var det vanskelig å få tak i prevensjon - og så seint som i 1968, døde den siste kvinnen som følge av en illegal abort.
70-åras nye kvinnebevegelse varslet en helt ny tid. Kravene kvinnene stilte ble sett på som radikale og provoserende på en måte som er vanskelig å fatte i dag.
Dette er ei bok om og med noen av dem som gikk i tog, samlet underskrifter, lagde bråk og ikke ga etter for motstanden. Aktivistene forteller om de viktigste sakene den gang, og om sine personlige erfaringer med kampen for kvinners rettigheter og likeverd. Hvorfor ble de med? Hva gjorde det med livet deres?
Ellen Aanesen (f 1945) er utdannet filmfotograf og har Jobbet som dokumentarfilmskaper i NRK. Hun var aktiv i Kvinnefronten og Norsk Kvinnesaksforening, og har skrevet bøkene Ikke send meg til en "kone", doktor (1981) og Nasjonens barn (2008, med Bernt Eide).
Berit Morland (f 1945) er utdannet journalist og har Jobbet i Klassekampen og LO Media. Hun var med på å starte Kvinnefronten i Trondheim og har sittet i Kvinnefrontens landsstyre.
Unni Rustad (f. 1948) har vært medlem av Kvinnefronten siden starten. Hun har gitt ut boka På drømmedagen står vi opp klokka fire om morgenen. Stemmer og historier fra Afghanistan (2005).
Linn Stalsberg (f 1971) er utdannet sosiolog og Jobber som frilansjournalist og sakprosaforfatter. Hun har blant annet gitt ut boka Er jeg fri nå? Tidsklemme i verdens beste land (2013).