Bli med til Ukrainas fruktbare svartjordbelte, til frustrerte småbønder på den polske landsbygda, til danske storbønder med urovekkande høg personleg gjeld, og til ei norsk fjellbygd der familien diskuterer kven som skal arve garden. Maten vi et, og jorda der maten blir produsert, har blitt svært attraktivt for storkapitalen å spekulere i. Denne boka skildrar kappløpet om verdas landbruksjord. Den fortel om investorarenes makt, internasjonal handel og EUs og Norges landbrukspolitikk. Kven som eig jorda har konsekvensar for oss alle. «Denne boka gir en dyp kunnskap om maktforholdene som styrer matproduksjonen, og bør leses av alle som er opptatt av mat, fordeling og handelspolitikk.» Helene Bank, spesialrådgiver i For Velferdsstaten
Maten vi et, og jorda der maten blir produsert, er eit attraktivt objekt for finansiell spekulasjon. Denne boka handlar om kappløpet om landbruksjord i ulike land. Lesaren blir med til frustrerte småbønder på den polske landsbygda, Ukrainas fruktbare svartjordbelte, danske bønder med faretruande høg gjeld og den norske familien som diskuterer kven som skal overta garden. Boka fortel om norsk og internasjonal landbrukspolitikk, matproduksjon og fordeling. Tekstane har tidlegare vore publisert i Nationen, som del av artikkelserien Kven skal eige jorda. Omtalen er utarbeidd av BS.