Dette er en håndbok for deg med matallergi eller matintoleranse. Første del av boka inneholder informasjon om å leve med matallergier. Her gis blant annet en medisinsk gjennomgang av overfølsomhetsreaksjoner, en oversikt over hvilke substanser som kan gi reaksjoner og en gjennomgang av matmerking. Den andre delen av boka består av ca 350 oppskrifter og råd som kan forenkle hverdagen for dem som har allergier eller matoverfølsomhet. Her finner du oppskrifter uten ingredienser som gluten, melk, egg og nøtter.
En nyttig håndbok for alle med matallergi eller matintoleranse. Også godt egnet for kokker, førskolelærere og helsepersonell.
Første del av boken gir nødvendig innsikt og bakgrunn til å forstå problemkomplekset rundt matallergi. For mange vil denne innsikten gi en trygghet i den daglige omgangen med mat.
Andre del presenterer rundt 350 velprøvde og gode oppskrifter og en rekke gode råd som vil gjøre hverdagen lettere for alle med allergi eller matoverfølsomhet.
Matallergi og overfølsomhet for matvarer rammer alle aldersgrupper. Rundt en tredjedel av småbarnsforeldrene forteller at barnet deres har overfølsomhet for en eller flere matsorter, og problemet er også økende blant voksne.
Utfordringen for den enkelte er å unngå kostfaktorer som kan føre til en alvorlig reaksjon eller ubehag. Det kan ofte bli en vanskelig hverdag.
ALLERGI OG MATINTOLERANSE – håndbok for et godt liv er laget på oppfordring fra foreldre, helsepersonell, kokker og førskolelærere – og sist, men ikke minst alle som selv har allergi og matintoleranse. Boken er blitt til gjennom et samarbeid mellom ulike fagfolk, fra leger med spesialutdannelse innen allergi til erfarne kokker og helsearbeidere. Samlet representerer boken mange års kunnskap, kompetanse og erfaring og er et banebrytende arbeid innen sitt område.
Første del av boken gir nødvendig innsikt og bakgrunn til å forstå problemkomplekset rundt matallergi. For mange vil denne innsikten gi en trygghet i den daglige omgangen med mat.
Andre del presenterer rundt 350 velprøvde og gode oppskrifter som vil gjøre hverdagen lettere for alle med allergi eller matoverfølsomhet. Det legges vekt på å lage maten fra bunnen av, selv i en travel hverdag. Matgleden kommer når man kan triksene for å få til brødet, kaken, sausen og suppen – uten det man ikke tåler. Da blir hvert måltid en god opplevelse i hverdagen.
Boken tar også for seg mat til fest og høytider. Dette er ofte anledninger da hensynet til de med allergi og matintoleranse kommer i bakgrunnen. Slik trenger det ikke lenger være. Nå kan alle trygt nyte maten – både til hverdag og fest.