Opplysninger:
| En tredel av maten i Norge blir kastet, sier den offisielle statistikken. Men den teller ikke alle matressursene som aldri når frem hverken til industri, butikk eller forbrukere. I Rest. går ingenting til spille. Alt kan brukes og blir til de lekreste retter. Her får du tips, råd og oppskrifter på hva du kan bruke gamle, brune bananer til, eller overmodne tomater som har sett sine beste dager, og hvordan du kan bruke hele fisken, også skinnet, samtidig som du får vite alt du trenger om fermentering, sylting, safting, speking, konfitering og andre metoder for å ta vare på den maten vi har. Rest. formidler ikke bare filosofien bak Restaurant Rest., tankene, råvarene, teknikkene og oppskriftene. Her behandles matsvinn uten hevet pekefinger. I boka formidles begeistringen for de fantastiske råvarene vi går glipp av fordi de ikke passer inn i industriell masseproduksjon. Den viser hvordan du selv kan skape unike retter av eksklusive råvarer, i ordets rette forstand. Rest. er bærekraft servert på første klasse.
|