Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Hamsunkokeboka


Hylleplass
641.59481 FAG
Forfatter
Tittel
Utgitt
Omfang
253 sider
Opplysninger2
1. utgave 2010 . - Fra gjennombruddet med Sult (1890) og til og med På gjengrodde stier (1949) maules kopiøse mengder av både salt og søtt i Hamsuns forfatterskap. I tillegg drikkes det, alt fra hårvann til champagne - og det meste der i mellom. Hverken Hamsun eller romanfigurene han sympatiserer med, har noe til overs for utspekulert nymotens mat, som hermetikk og makaroni. Nei. Vi lever av korn, av fisk, av kjøtt. Og potet. I Hamsunkokeboka møter vi en mangfoldig forsamling fra Hamsuns litterære univers og deres mat og drikke. Her finner du også oppskrifter på retter som får deg til å kjenne deg hjemme. Selv om du er borte. Altså i ditt ess, som Hamsun sa det. Forfatteren Inge Fagerbakk spiser selv gjerne utspekulert mat, men foretrekker rødvin framfor champagne. For tiden skriver han videre, og livet lever.
Emner
Sjanger
Dewey
Nettressurser
ISBN
Tittelnr
Bok