Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
q 641.594831 DAL
294 sider
Mattradisjonane i Setesdal har røter tilbake til eldgamle tider og er nærast for ein nasjonalskatt å rekne. Rettene og smakane er styrt av det ein sjølv kan hauste frå naturen, og med sin geniale enkelheit, gode råvarer og reine smakar appellerer dei til moderne smakspreferansar og mattrendar. Folkemusikk, song og dans frå Setesdal var dei første norske elementa som kom på UNESCOs liste over immateriell kulturarv. I denne boka ser me på korleis desse og dei andre kulturuttrykka og skikkane i det løyndomsfulle dalføret er vove tett saman med mattradisjonane. Setesdal . Kulinariske skattar og levande tradisjonar inneheld nærare 90 oppskrifter og er fylt til randen med kunnskap og historie. Boka er skrive på eit lettfatteleg vis og er moderne og spenstig i forma. Ho er krydra med intervjuar av lokale tradisjonsberarar og er rikt illustrert med vakre bilete. Resultatet er ei kokebok utanom det vanlege. Om du har eit hjarta for Setesdal eller ganske enkelt liker norsk, kortreist og ujålete mat, vil du elske denne boka. Boka er skrive av Margit Dale og Frode Verpe, og har tekstbidrag frå historikar Leonhard Jansen og folkemusikkvitar og felespelar Annbjørg Lien.
9788269354904 : Nkr 469.00
662182
Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Mattradisjonane i Setesdal har røter tilbake til eldgamle tider og er nærast for ein nasjonalskatt å rekne. Rettene og smakane er styrt av det ein sjølv kan hauste frå naturen, og med sin geniale enkelheit, gode råvarer og reine smakar appellerer dei til moderne smakspreferansar og mattrendar. Folkemusikk, song og dans frå Setesdal var dei første norske elementa som kom på UNESCOs liste over immateriell kulturarv. I denne boka ser me på korleis desse og dei andre kulturuttrykka og skikkane i det løyndomsfulle dalføret er vove tett saman med mattradisjonane. Setesdal . Kulinariske skattar og levande tradisjonar inneheld nærare 90 oppskrifter og er fylt til randen med kunnskap og historie. Boka er skrive på eit lettfatteleg vis og er moderne og spenstig i forma. Ho er krydra med intervjuar av lokale tradisjonsberarar og er rikt illustrert med vakre bilete. Resultatet er ei kokebok utanom det vanlege. Om du har eit hjarta for Setesdal eller ganske enkelt liker norsk, kortreist og ujålete mat, vil du elske denne boka. Boka er skrive av Margit Dale og Frode Verpe, og har tekstbidrag frå historikar Leonhard Jansen og folkemusikkvitar og felespelar Annbjørg Lien.

Naturleg : : enkle matoppskrifter og jordnære gleder


av Margit Dale (Margit Dale, Frode Verpe)
Bok utgitt 2022
Hylle: 641.5 D
Husk denne

Setesdal : kulinariske skattar og levande tradisjonar


av Margit Dale (Margit Dale & Frode Verpe)
Bok utgitt 2024
Hylle: q 641.594831 DAL
Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Setesdal : kulinariske skattar
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=662182