Hvorfor elsker barn søtsaker? Hvorfor likte barnet ditt tomat i går, mens du får den kastet etter deg i dag? Hvorfor liker det første barnet ditt brokkoli, mens det andre nekter å spise det? Er det i det hele tatt mulig å få barna til å elske grønnsaker? Denne boken gir deg svar på alt dette. Du vil forstå hvordan biologi og miljø gjør oss både like og forskjellige når det kommer til hva vi liker å spise - og hva du kan gjøre med det! I tillegg er boken full av tips, leker og praktiske verktøy for å lære barn å like maten du vil at de skal spise. Legg bak deg stress og dårlig samvittighet, det er på tide å knekke koden som foreldre har undret seg over i årevis: hvordan få barna til å spise som du vil! Frida Felicia Vennerød-Diesen er forsker med en mastergrad i utviklingspsykologi, og en doktorgrad om utviklingen av smakssansen hos barn. Hun har selv to små barn, og brenner for å dele kunnskap om barn, smak og mat med andre foreldre på en lettforståelig måte. Hun kom på andre plass i Forsker Grand Prix 2018, den nasjonale konkurransen i formidling av forskning.
Hvorfor er søtsaker så å si alltid barnas favoritt? Og hvordan kan det ha seg at noe kan være yndlingingrediensen en dag, for så å bli forkastet dagen etter? I denne boken går forsker Frida-Felicia Vennerød-Diesen i dybden på mekanismene bak hva barn liker og ikke liker å spise. Hun viser til studier av biologiske og miljømessige forhold som ligger til grunn for at barn velger å spise en type mat framfor en annen. Boken har en rekke råd og tips til hvordan foreldre kan tilrettelegge slik at barna får en god smaksopplevelse, og lærer å like ingrediensene i et sunt og variert kosthold. Omtalen er utarbeidet av BS.