Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
AD A
279 s.
Arbeiderlyrikken har hatt en sterk og rik tradisjon i Norge. Både til arbeid og fest har den vært skrevet og lest, og mange har gode minner knyttet til diktene skrevet av Rudolf Nilsen, Inger Hagerup og Johan Falkberget. Diktene har ofte kretset rundt tema som fellesskap og kamp, og skildret hverdagen til arbeideren på fabrikken eller solidaritet med fascismens ofre. Men hvem skriver arbeiderdikt i dag, og hva skildrer man nå? Redaktørene Godal og Høghaug har til denne antologien valgt ut dikt fra arbeiderlyrikkens «storhetstid» før krigen, de har med eksempler fra 1960- og 70-tallets aktivister og inkluderer også moderne poesi som de mener tematiserer utenforskap og solidaritet i dag. Av lyrikere i boken vil du finne både Bjørnstjerne Bjørnson, Ellisif Wessel, Alf Prøysen, Nordahl Grieg, Terje Johanssen, Bjørn Aamodt, Inger Elisabeth Hansen og Sumaya Jirde Ali.
978-82-8226-076-3
0466809
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Tønsberg Voksen diktUtlånt til 3/2/2025
med arbeiderdikt er redigert av Anne Marit Godal og Leif Høghaug. Tradisjonen med arbeiderdiktning og -sanger har en lang historie i Norge, men hvem skriver dagens arbeiderdikt? Hvem tematiserer utenforskap og samhold i dag? Og hva har skjedd i tiden mellom Bjørnstjerne Bjørnsson og Sumaya Jirde Ali? Redaktørene har vektlagt tre perioder med arbeiderlyrikk: storhetstiden før 2. verdenskrig, innslag fra 60- og 70-tallets motkultur, og moderne poeter som skriver om velkjent tematikk i nye former. Omtalen er utarbeidet av BS.
Denne antologien med arbeiderdikt er redigert av Anne Marit Godal og Leif Høghaug. Tradisjonen med arbeiderdiktning og -sanger har en lang historie i Norge, men hvem skriver dagens arbeiderdikt? Hvem tematiserer utenforskap og samhold i dag? Og hva har skjedd i tiden mellom Bjørnstjerne Bjørnsson og Sumaya Jirde Ali? Redaktørene har vektlagt tre perioder med arbeiderlyrikk: storhetstiden før 2. verdenskrig, innslag fra 60- og 70-tallets motkultur, og moderne poeter som skriver om velkjent tematikk i nye former. Omtalen er utarbeidet av BS.
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Alt skal bli forandra. Snart :
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom
https://tonsberg.bib.no/cgi-bin/websok?tnr=466809