Forlaget skriver om denne boka:
John Tore Frydenlund har 35 års erfaring som kokk og kjøkkensjef. Men sykdom satte en brå slutt for karrieren hans. Hjertesykdom, diabetes og blodsykdommer førte til at legen hans gå beskjed om at han hadde begrenset levetid.
Frydenlund brukte da sine kunnskaper om mat til å prøve å få helsen tilbake. I samråd med sin fastlege og Rikshospitalet startet han sitt prosjekt. Han begynte å kartlegge hva han spiste. Systematisk kartla han mat som kroppen reagerte positivt og negativt på.
Denne boken er et resultat av dette arbeidet. Mat og trivsel i riktig retning er delt opp i to hoveddeler. Første del gir råd og veiledning om kosthold, mosjon, innkjøp, planlegging, tilbredning og behandling av råvarer, samt informasjon om ferdigmat og halvfabrikata. I andre del deler Frydenlund villig av sine kjøkkenfaglige erfaringer og gir deg mer enn 200 deilige oppskrifter. Oppskriftene er illustrert med delikate og fristende bilder som inspirerer til å lage maten selv hjemme på kjøkkenet.
Husk, det er aldri for sent å spise sunt!