Har bibliografi, innholdsfortegnelse
. - Hvordan feirer vi egentlig jul i Norge? Svarene er ulike, alt etter hvor i landet man kommer fra. Spiser dere ribbe eller pinnekjøtt?, er et hyppig samtaleemne i desember. Våre tradisjoner er formet av impulser fra utlandet, og mange skikker er nyere enn vi tror. Boken forteller om norsk julefeiring med juletrær, nisser, adventskalender, gaver og alt som hører julen til. Illustrert med bilder fra Norsk Folkemuseums bildesamling.
Jula er årets lengste høytid, spekket med forventninger om en jul slik den skal være, slik som i fjor og som barndommens jul. Jula er førjulsfest og romjulsmoro, forberedelser og brente kakemenn, men i gamle dager kunne jula være skummel - for der ute i vintermørket var det fritt frem for troll og andre onde makter. Hvordan feirer vi jul i Norge? Våre juletradisjoner er formet av impulser fra utlandet og er i stadig endring. Vi har også ulike skikker om vi er oppvokst i øst eller vest. Et hyppig samtaleemne i desember er «Hva spiser dere til jul - ribbe eller pinnekjøtt?» Jul i Norge er boka om norsk julefeiring. Vi får vite om juletrær, nisser, adventskalendere, gaver og alt det andre som hører jula til. Boka er illustrert med flotte bilder fra Norsk Folkemuseums bildesamling.
Jula er årets lengste høytid, spekket med forventninger om en jul slik den skal være, slik som i fjor og som barndommens jul. Jula er førjulsfest og romjulsmoro, forberedelser og brente kakemenn, men i gamle dager kunne jula være skummel – for der ute i vintermørket var det fritt frem for troll og andre onde makter.
Hvordan feirer vi jul i Norge? Våre juletradisjoner er formet av impulser fra utlandet og er i stadig endring. Vi har også ulike skikker om vi er oppvokst i øst eller vest. Et hyppig samtaleemne i desember er «Hva spiser dere til jul – ribbe eller pinnekjøtt?»
Jul i Norge er boka om norsk julefeiring. Vi får vite om juletrær, nisser, adventskalendere, gaver og alt det andre som hører jula til. Boka er illustrert med flotte bilder fra Norsk Folkemuseums bildesamling.