Forlaget skriver om boka:
Kornet representerer en av våre aller viktigste matråvarer. De mange skikkene og tradisjonene som knytter seg til korn, mel og baking er et svært interessant område for den kulturhistoriske og matinteresserte leser. Både i folketro, litteratur og billedkunst finner man at korndyrking har spilt en viktig rolle. Gudrun Ulltveit skriver levende og engasjert om denne delen av vår historie; det er et spennende stykke Norgeshistorie hun forteller.
Moderne mennesker ser i dag på vår egen matkultur med nye øyne, og går gjerne på oppdagelsesreise for å finne det eksotiske i de norske mattradisjonene. Av mel og korn er det grenseløst mye velsmakende bakverk og annet vi kan lager, og i boken finner du et stort utvalg tradisjonsoppskrifter fra mange kanter av landet. Også når det gjelder baketradisjoner har vi imidlertid alltid vært påvirket utenfra, og i våre dager innføres det mange nye måter å lage gode bakervaarer på. Du vil derfor finne et utvalg oppskrifter fra andre land som er med på å føre tradisjonene videre.