Hopp over navigasjon
         
Mobile site

Hits

Found 1 items


Cover photo
"5.0
Sign in to give your star rating
Published:
Book . - 286 sider
Original title:
Norwegian, Bokmål
Information:
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
Item location:
338.1 BJØ
Borrow       Add to selection list

(beta)Be the first to write a review

DepartmentVolumeLocationItem locationNoteStatus
Revetal Voksen fagOn the shelf
Tjøme fagOn the shelf
Tønsberg Voksen fagOn the shelf
Tønsberg Voksen fagOn the shelf
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.

Formidlende omstendigheter


Kristian Bjørkdahl, Iris Leikanger og Silje Maria Tellmann (red.)
Book in Bokmål | published 2023
Available (Avd.: Tønsberg Voksen - Location: fag 001.4 F)
Borrow Add to selection list

Rapporten : sjanger og styringsverktøy


Kristian Bjørkdahl (red.)
Book in Bokmål | published 2018
Available (Avd.: Tønsberg Voksen - Location: fag 651.7 R)
Borrow Add to selection list

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt


by Kristian Bjørkdahl (Kristian Bjørkdahl og Karen Victoria Lykke)
Book in Bokmål | published 2023
Available (Avd.: Tønsberg Voksen - Location: fag 338.1 BJØ)
Borrow Add to selection list

Uthengt : ydmykelse og skam på nettet


by Jon Ronson (oversatt av Kristian Bjørkdahl)
Book in Bokmål | published 2016
Available (Avd.: Tønsberg Voksen - Location: fag 152.4 R)
Borrow Add to selection list
Always display this tab

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Always display this tab
  • Suggest this item to somebody: Hva vi spiser når vi spiser kjø
  • Share on Facebook
  • Show Facebook's Like button
  • Tweet
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Your suggestions
  • Display alternatives
Use this URL to reference this search on a webpage: