Såkalte FODMAPs (fermenterbare, oligo-, di- og monosakkarider og polyoler) er en gruppe karbohydrater som kan gi problemer for dem som er plaget av irritabel tarm. FODMAP-dietten går ut på å begrense eller unngå matvarer som inneholder disse spesifikke karbohydratene. Dette skal minske oppblåsthet, magerumling, magesmerter og luftutvikling i tarmen. Boka henvender seg til personer med irritabel tarm, samt pårørende og fagfolk som veileder pasienter med diagnosen.
Low FODMAP-dietten går ut på å begrense eller helt unngå en gruppe karbohydrater, de såkalte FODMAPs (Fermentable, Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyols), som gir problemer når man har irritabel tarm. Ved å følge dietten vil de fleste oppleve mindre oppblåsthet, færre magesmerter, mindre magerumling og luftutvikling i tarmen. Symptomer som for de fleste medfører en rekke begrensninger, f.eks. i det sosiale liv.
Low FODMAP-dietten henvender seg først og fremst til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk som veileder pasienter med diagnosen kan med fordel anvende boken.