I 2014 er det 25 år siden Berlinmuren falt, en av de viktigste hendelsene i Europa etter andre verdenskrig. Murens fall markerer slutten på jernteppet og sovjetkommunismen, og starten på det nye, samlede Europa. I løpet av disse 25 årene har de såkalte østblokklandene gjennomgått store endringer, og veien frem har for mange vært både lengre og hardere enn forespeilet. Ingrid Brekke har møtt mennesker fra Polen, Ungarn, Romania og det tidligere DDR som forteller om hvordan livene deres brått ble snudd på hodet i 1989 og hvilke konsekvenser det har fått i tiden etterpå. Slik får leseren innblikk i hvordan enkeltpersoner berøres direkte av de store hendelsene i verdenshistorien. Ingrid Brekke er utenriksjournalist i Aftenposten.
9. november 2014 er det 25 år siden Berlinmurens fall, en hendelse som omtales som den største begivenheten i Europas historie etter andre verdenskrig. Murens fall symboliserer slutten på jernteppet og Sovjetkommunismen, og marker begynnelsen på det nye, samlede Europa.
Landene i det som tidligere ble omtalt som «Øst-Europa» har gjennomgått enorme forandringer i de 25 årene som har gått. Fra å være «de grå østblokklandene» er disse landene i dag et konglomerat av svært ulike nasjonalstater. I denne boka gir Ingrid Brekke leseren unike møter med mennesker fra det tidligere DDR, Polen, Ungarn og Romania. Land vi i Norge vet lite om, men som vi kommer i stadig tettere kontakt med. Åpent forteller menneskene hun har møtt om hvordan livet ble snudd opp ned i 1989, om hvordan endringene de siste årene har ført til et bedre liv, men også om hvordan veien fram til en vestlig levestandard har vært lengre og hardere enn lovet. Boka er en medrivende skildring av hvordan enkeltpersoner er direkte berørt av verdenshistorien.