Bokens prosjekt er å synliggjøre hvordan fundamentalistiske religioner og religionsutøvere helt siden Mesopotamia og fram til i dag har lagt premissene for menneskets frihet og utøvelse av seksuell aktivitet. Langfeldts kardinalspørsmål er hvorvidt seksualitetens plass er innenfor heteroekteskapet, dvs. reproduktiv, eller allmenngyldig?
Langfeldt beskriver hvordan de kristne paradigmene om reproduksjonen, skammen og utdrivelsen fra paradiset fortsatt er toneangivende i den offentlige debatten. Seksualundervisningen er fremdeles rettet mot befruktning, abort, prevensjon og kjønnssykdommer og unngår å omtale lysten og nytelsen. En onaniscene på TV vil fortsatt bli oppfattet som en skandale, mens barn som lemlestes og vises på Dagsrevyen, ikke lenger vekker reaksjoner.
Og er det mulig å oppnå samfunn uten kvinneundertrykkelse og med seksuell frigjøring for begge kjønn side om side med de patriarkalske religionene? Langfeldt hevder at så ikke er tilfellet, og at det er på tide at vi innser dette. Religionene skapes av mennesker; det er ikke noe som kommer dalende.