Surdeigsbrød er milde, luftige og myke, med en knasende skorpe. Det er en bakeprosessen som nesten går av seg selv, da mye av jobben gjøres når deigen står og hviler på kjøkkenbenken og i kjøleskapet. I denne bakeboken viser forfatterne hvordan man får til vellykkede surdeigsbrød. Den inneholder oppskrifter på surdeigsstarter, brød med ulike kornsorter, og beskrivelser av framgangsmåter. Den inneholder også forslag til timeplaner, slik at man har mulighet til å tilpasse forberedelsene av deigen etter når man har tid, og viser hvordan bakingen passer inn i en aktiv hverdag.
Lær deg å bake nydelige, luftige og sunne surdeigsbrød.. Casper Lugg og Martin Fjeld har bakt surdeigsbrød nesten daglig de siste årene, og grunnen er enkel: Dette er de beste brødene de har smakt. Med oppskriftene deres kan alle få til å lage vellykkede surdeigsbrød. .Boken inneholder oppskrifter på surdeigsstarter, brød med ulike smakfulle kornsorter, og har gode beskrivelser av fremgangsmåte. .Følg forfatterne på Instagram: @illebrod. Om forfatterne: Martin Ivar Hveem Fjeld (f. 1985) og Casper André Lugg (f. 1985) er oppvokst i Fredrikstad. Martin jobber fulltid med surdeigsbaking og bakekurs med Casper. Casper deler dagene mellom baking og arbeid i bokhandel. Simen Grytøyr, også fra Fredrikstad og AD i VG Helg, er fotograf.