Forlaget skriver om denne boka:
Nærmere midnatt den 18. oktober 1942 lander fire mann i fallskjerm i Songadalen på Hardangervidda. Dette er fortroppen for en britisk operasjon som skal ødelegge tungtvannsanlegget på Vemork - av vital betydning for den tyske krigsmaktens arbeid med å fremstille atombomben.
I denne dramatiske og spennende beretningen opplever vi den britiske katastrofen, livet på vidda, kulda, sulten, ventingen og kameratskapet som sveiser de fem karene sammen. Forfatteren, som var en av lederne for Vemork-aksjonen, gir også interessante glimt fra opplæringen i kompani Linge i Storbritannia.
Bokens siste del Operasjon Sunshine forteller om en side ved norsk krigshistorie som få kjenner til, nemlig å beskytte kraftverk og industri mot tysk ødeleggelse når krigen gikk mot slutten. Sunshine omfattet Øvre Telemark og deler av Buskerud, med 60 prosent av kraftforsyningen for Østlandet.
Jens-Anton Poulsson (f. 1918) kom med i Kompani Linge høsten 1941. Han var leder for fortroppen under den mislykkede operasjonen i 1942 og en av lederne før den vellykkede tungtvannssabotasjen ble gjennomført i februar 1943. I 1944-45 var Poulsson distrikssjef i Sunshine/Milorgdistrikt 16 og deltok i de beskyttelsesaksjoner som ble satt i verk fra alliert side for å forhindre tysk ødeleggelse av norsk industri. Da han sluttet i forsvaret, var oberst Poulsson sjef for Vestre Oslofjord forsvarsdistrikt/Telemark infanteriregiment nr. 3.