Mange barn og ungdommer trenger en ny familie de kan bo hos fordi de ikke kan bo hjemme, for et kortere eller lengre tidsrom. Hvordan er det egentlig å være fosterhjem?
Hvorfor er det slik at noen barn og ungdommer ikke kan bo hjemme hos sine biologiske foreldre? Hvem er disse barna og hvilke behov har de? Og hva skal til for å være et godt fosterhjem?
Med lang erfaring fra eget fosterhjemsarbeid, tegner Gunni Banggren et bilde av hvordan det er å åpne hjemmet sitt for barn og ungdom, og hvilke utfordringer, gleder og sorger fosterfamilier kan få i møte med det nye familiemedlemmet. Boka er en verktøykasse som gir tips og ideer til hvordan fosterfamilier kan oppnå godt samspill og stabilitet i hverdagen.
Gunni Banggren er lektor i videregående skole og underviser i fagene norsk og religion. Hun har skrevet masteroppgavene "Nærhetsetikk og arbeidskonflikter" og "Barnehjem i Norge i 100 år". Hun har snart 30 års erfaring som fosterhjem, og holder foredrag med temaet "Barnevern i et livsløpsperspektiv".