Desserter bruker vi i dag mest i høytider og på søndager, og da gjerne med desserter fra utlandet. Men visste du at rosenpuddingen fra Tromsø egentlig består av nesten samme oppskrift som italiensk pannacotta? Eller at det er ørsmå forskjeller mellom karamellpudding og creme brulée? I denne boken finner du tradisjonelle, norske dessertoppskrifter. Det er samlet mest gamle desserter, men man vil også finne nye, gode søtsaker. Omtalen er utarbeidet av BS.
Det norske dessertbordet byr på gode tradisjonelle oppskrifter og fantastiske bilder. Dette er dessertenes Norge rundt. Mens runde kaker ofte hører festen til, hadde desserten en fast plass på norske middagsbord før i tiden. Den drøyde maten og avrundet måltidet med en søt smak. I dag serverer vi som oftest desserten til høytider og på søndager - og da gjerne desserter fra det store utland. Men visste du at rosenpudding fra Tromsø lages etter nesten samme oppskrift som italiensk panna cotta? Og at det bare er hårfine forskjeller mellom karamellpudding og crème brûlée? Eller at Dronning Mauds dessert kan minne veldig om Tiramisu? Mange av dessertene kan også fint brukes til hverdags. I denne boken har vi samlet de gode gamle, men også noen nye herligheter fra det norske dessertbordet. Vel bekomme!