Hjelp! Vi må legge om kostholdet, og det haster ... Den prisbelønte forfatteren og New York Times-journalisten Gary Taubes gir deg i denne boken oppsiktsvekkende beviser for at det er det karbohydratrike kostholdet vårt som har ført til fedmeepidemien vi opplever, og boken er samtidig en uvurderlig guide for alle som vil vite mer kroppen sin bedre og unngå overvekt. "Tren mer, spis mindre" har vært budskapet fra myndighetene og har vært prakket på oss i flere tiår. Dette rådet har virket svært dårlig. Overvekt handler ikke bare om "kalorier inn, kalorier ut". Du blir ikke mindre fet fordi du spiser færre kalorier, du blir mindre fet fordi du kutter ut den maten som gjør deg fet - i hovedsak sukker og stivelse og karbohydrater som gir deg høyt blodsukker. Det finnes mange gode grunner til fysisk trening. Men det virker dårlig for å gå ned i vekt hvis du ikke endrer kostholdet slik at kroppen "lærer" seg å forbrenne fett. Frykten for fett, og særlig mettet fett, er basert på hvor vitenskapen sto på 1960- og-70-tallet, og den holder ikke mål i lys av nyere forskning. Det er ikke fettet i kosten som gjør oss fete og hjertesyke, slik vi har hørt i nærmere 50 år.Den maten som gjør oss fete, gir oss samtidig et sug etter mer slik mat som gjør oss fete. (Sukker og stivelse!) Helt til våre leger og helsemyndigheter forstår hvorfor vi blir fete, vil det å gå ned i vekt og å holde seg frisk, være mye vanskeligere enn det trenger å være. Inntil da er Gary Taubes' bok livsviktig! Hjelp - vi blir tjukkere! forteller deg hvordan genene våre påvirker fedme og hva det er som gjør oss fete. Denne boken gir deg den nyeste forskningen slik at du bedre forstår hva som gjør deg slank og hva som gjør deg lubben. Drivende godt skrevet, med konkrete løsninger på problemet som har skapt hodebry for så alt for mange.