I denne unike, tospråklige kokeboka, med oppskrifter både på norsk og arabisk, tar Chef Ramzi for seg spesialiteter fra hele den arabiske verden.
Her finner du kjente retter som falafel (kikertboller), tabbouli (persillesalat) og hummus (kikert-dipp), i tillegg til en rekke mer ukjente retter. Mange av de typiske ingrediensene i arabisk kokekunst, som for eksempel couscous, pinjekjerner, sesamfrø, auberginer og diverse krydder, er tilgjengelig i de fleste butikker her i landet, og gjør det enkelt å lage rettene.
Den populære og internasjonalt kjente kokken Chef Ramzi er overbevist om at mat er et viktig redskap i brobygging mellom mennesker. Han er en av arberverdenens mest anerkjente mesterkokker, og han har utgitt en rekke kokebøker.
Bo Masser, som jobber for Gourmand International, har skrevet forord i boka, og var med i Libanon under forberedelsene og fotografering til boka. Bildene er tatt av fotograf Bruno Ehrs.