I løpet av de siste 50 årene er antallet sykdommer i det psykiatriske diagnosesystemet tredoblet, og antallet mennesker som får diagnoser knyttet til stress, depresjon, angst, ADHD og så videre har aldri vært høyere. Er terskelen for å sette en diagnose blitt for lav? Har vi fått en for snever normalitetsforståelse? I denne boken drøfter psykologer, sosiologer, filosofer og andre forskere spørsmål knyttet til dette. De diskuterer blant annet om utviklingen hjelper oss, eller om den i stedet gjør oss mer sårbare og dårligere rustet til å håndtere utfordringer i arbeidslivet og på den private arena.
Er vi i ferd med å sette en diagnose på alt? Aldri før har så mange mennesker fått diagnoser knyttet til stress, depresjon, angst, ADHD osv. De siste 50 årene er antallet sykdommer i det psykiatriske diagnosesystemet tredoblet. Har vi fått en snever normalitetsforståelse?
I denne boken drøfter psykologer, filosofer, sosiologer og andre forskere om vi er i ferd med å overdiagnostisere og i økende grad sykeliggjøre sider ved menneskelivet. Spørsmålet er om utviklingen hjelper oss eller om den snarere gjør oss mer sårbare og dårligere rustet til å mestre utfordringer i arbeidslivet og familien.
Boken ble møtt med stor medieinteresse da den ble utgitt i Danmark. Den henvender seg til studenter og fagpersoner innenfor helse, medisin, psykologi, pedagogikk og til den interesserte leser.