Tine-Mari Mjåtveit ble mobbet gjennom hele oppveksten. Hun følte at hun aldri var bra nok, og at det var hennes egen skyld at hun ble mobbet. Journalist Tanja Wibe-Lund møtte Tine for første gang da hun jobbet med en reportasjeserie for en norsk avis i 2011. Møtet inspirerte henne til å se nærmere på om det er mulig å forklare og forstå mobbingens mekanismer. Med Tines historie som utgangspunkt har forfatteren intervjuet mobbeofre, mobbere, foreldre og søsken. Gjennom samtaler med fagfolk forklares mobbingens psykologi og hvilke skadevirkninger slike erfaringer kan føre med seg.
Tine-Mari Lyngbø Mjåtveit vokste opp med mor og far og tre søsken i et trygt hjem. Men i verden utenfor, på fritiden, i skolegården og i sosiale medier ble hun mobbet gjennom hele sin barndom og ungdomstid. Hun utviklet psykiske og sosiale problemer. Skadet seg til blods, planla sin egen begravelse, ville dø. Etter å ha mislyktes med venner og kjærester traff hun mannen hun skulle få barn og gifte seg med. Da sønnen Tobias ble født, tok barnevernet babyen fra henne etter det som startet med en bekymringsmelding fra en mobber. I over ett år kjempet hun for å bli hørt, trodd og akseptert som mor.
Statsledere gjennom ti år har lovet innsats mot Norges høye mobbetall, uten at samfunnsproblemet har blitt mindre. Boken inneholder tidligere upublisert forskning som avslører skadevirkninger mobbeofre bærer med seg over i voksen alder. Boken gir, råd og refleksjoner, og den skildrer mobbingens mekanismer fortalt gjennom mobbere, eksperter, pårørende og ofre.