Hopp over navigasjon
         
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
""
Logg inn med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2004 . - Bok . - 325 s.
Bokmål
Hylleplass:
291.4 N
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Mat og drikke er en viktig del av enhver kultur, og kunnskap om den religiøse bakgrunnen for matskikkene er av stor betydning på mange samfunnsområder.

Boken handler om tillatt og forbudt mat og drikke i de store verdensreligionene og den historiske og religiøse bakgrunnen. Regler for valg eller bortvalg av mat og drikke er beskrevet og dokumentert med utgangspunkt i religionenes hellige tekster og tradisjoner. Boken tar for seg jødedommen, kristendommen, syvendedagsadventistsamfunnet, Jesu Kristi kirke, islam, hinduismen, Hare Krishna-bevegelsen og buddhismen. Det er trossamfunnenes egne regler og de begrunnelsene de selv gir, som står i fokus.

Side
Vestlige religioner19
1Jødedom21
2Kristendom65
Ulike kirkelige tradisjoner85
Katolsk tradisjon85
Ortodoks tradisjon91
Luthersk tradisjon100
Syvendedags adventistsamfunnet109
Jesu Kristi kirke129
3Islam151
Østlige religioner189
4Hinduisme: Mat som kosmisk, etisk, sosial og materiell virkelighet191
Krishnas Cuisine: Mat i Hare Krishna-bevegelsen217
5Buddhisme233
6Forklaringsforsøk. Den avskyelige grisen og andre urene dyr251
Fruktbarhetskulten og matreglene271

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Når Gud bestemmer menyen : regl
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning
Generell URL til dette søket: