Forlaget skriver om denne boka:
HVORFOR SKAL DET VÆRE SÅNN at dersom man ikke tåler en av de elementære ingrediensene i kakebaking - melk, mel eller egg - så avspises man ofte med fruktsalat eller is? Det er kjedelig, og det må slett ikke være sånn. Med et hjerte som banker for allergikerne har Anne laget en kakebok med oppskrifter for enhver anledning. I bokas første del finner du et kapittel om kakekjemi, som forklarer hvilken funksjon de ulike ingrediensene har i bakingen. Når du først har lært deg de grunnleggende prosessene, er det lett å eksperimentere på egen hånd. For selv om boka inneholder et vell av inspirerende oppskrifter, er Annes mål at du selv tør å prøve deg fram, og siste kapittel i boka kalles «Kaker fri for konvensjoner».
Dette er en bok for:
allergikere,
venner av allergikere,
den som vil spise mindre sukker eller hvetemel,
den som baker på impuls og ikke nødvendigvis har alle de «rette» ingrediensene i skapet
den som elsker å bake kaker og som syns det er morsomt å eksperimentere.
Anne Spurkland er professor og pasjonert kakebaker. Helt fra hun var liten har hun brukt kjøkkenbenken som et laboratorium for utforskning av kakebakingens grenser. Sammen med søsteren sin sto hun opp tidlig i helgene for å prøve ut nye ideer, noen vellykkede, andre ikke. Da mannen hennes for noen år siden fikk cøliaki, tok hun opp igjen eksperimentene på kjøkkenet.
SE INNHOLD