5:2 dietten skiller seg fra andre slankemetoder ved at den ikke legger føringer for hva man skal spise, men for når og hvor mye. To dager i uken skal man enten faste eller begrense kaloriinntaket til 500-600 kalorier i døgnet, de resterende fem dagene kan man spise som man vil. Boken inneholder også hundre oppskrifter til retter man kan spise på fastedagene, samt en 4 ukers planlegger. Elizabeth S. Lingjærde er journalist og skriver om kosthold, livsstil, helse og trening for ulike magasiner og aviser.
5:2 er dietten for deg som elsker god mat, og vil nyte livet med alle sanser. Du kan velge å følge den livet ut, eller om du bare vil at de fem siste overflødige kiloene skal forsvinne.
5:2-dietten skiller seg fra alle andre dietter ved at den ikke legger noen føringer på hva du spiser. 5:2-dietten handler om når du spiser, og hvor mye, men bare et par dager i uken. Resten av tiden kan du spise som du pleier.
Nøkkelen til 5:2-dietten er fasting, eller rettere sagt; begrenset kaloriinntak. Periodisk kort faste (PKF) inkluderer alt fra å hoppe over et måltid eller to, til et par dager nå og da. Du kan velge å ikke spise i det hele tatt, eller innta maks 5-600 kalorier i løpet av et døgn. Det siste kalles kalorirestriksjon, og har omtrent den samme helseeffekten som full faste.
Men hva skal man spise på fastedagene? Her får du de ultimate oppskriftene på retter med riktig antall kalorier. Her er over 100 oppskrifter på velsmakende og nydelige matretter du kan spise på fastedagene. Boka inneholder også en 4 ukers-planlegger. Gå ned i vekt lekende lett med 5:2-dietten!