Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand har samarbeidet om å lage denne kokeboka med oppskrifter på mat til hele familien. Målet er at maten både skal smake godt og være enkel nok til at alle klarer å lage den. Det er lagt vekt på at maten skal være sunn. Her erstattes sukker og hvetemel av honning og urkorn, meieriprodukter brukes med sitt naturlige fettinnhold, og det oppfordres til å spise mer grønt og velge økologisk der det er mulig. Kjartan Skjelde er kokk og dommer i tv-programmet MasterChef Norge. Berit Nordstrand er lege og har tidligere skrevet flere koke- og kostholdsbøker.
Går det an å lage en brukervennlig familiekokebok som tar hensyn til både moderne ernæringsforskning, god smak og helse? Kjartan Skjelde og Berit Nordstrand har klart det. De to matglade ekspertene har slått seg sammen og komponert en komplett familiekokebok helt oppdatert på gode råvarer og det beste for både kropp og gane. Matglede og fantastisk smak er like viktig som sunnhet, mener de, noe som synes og smakes i alle oppskriftene, fra dagens første smaksopplevelse, frokosten, med hjemmelaget pålegg og leverpostei, de over femti middagsrettene med fristelser av kjøtt, fisk, salater og supper, til mellommat-ideer som gir vann i munnen og ro i kroppen, og selvfølgelig desserten, det søte punktumet etter måltidet. Frukt og bær gir en forfriskende avslutning på smaksfesten. Forfatterene har i hvert sitt kapittel Byggeklosser skrevet utførlig om hva, hvorfor og hvordan man velger for å gi kroppen det beste av det beste. Og Kjartans insidertips til sjefskokken hjemme? Skaff deg en morter. Knus hele krydder så smak, duft og næringsstoffer frigjøres og piffer opp! Berit Nordstrand understreker at det du tilbyr kroppen din legger grunnlaget for helsen din