Skogen er full av de flotteste råvarer. I Norges beste gourmetrestauranter serveres sopp nesten rett fra skogen - hvorfor skulle ikke du gjøre det samme? Dette er en bok som hjelper deg å kjenne igjen og tilberede om lag tretti ulike sopparter. De mest populære soppene, som kantarell, steinsopp og piggsopp, kjenner du nok fra før. Men det finnes mye mer i skogen. Ved hjelp av enkle beskrivelser og artsbilder lærer du å sanke god matsopp på en trygg måte. Soppens matverdi og smak er beskrevet. Dessuten får du oppskrifter og tips til hvordan du kan oppbevare og bruke soppen. Du lærer også om forvekslingssopper og hvilke sopparter du for all del må unngå. Boken er rikt illustrert med vakre og inspirerende bilder. Anne Elisabeth Scheen er soppsakkyndig og en av landets rundt 300 autoriserte soppkontrollører. Hun er styremedlem i Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, flittig hobbykokk og en erfaren kursholder av både sopp- og matkurs. Hun er også en ivrig naturfotograf, med flere utstillinger bak seg.
Denne boken henvender seg til den litt erfarne sopplukker, som allerede kjenner kantarell, piggsopp og steinsopp. Ved hjelp at enkle beskrivelser og artsbilder lærer man å sanke matsopp på en trygg måte. Forfatteren tar for seg forvekslingsarter og hvilke sopper man må unngå. Soppens smak er beskrevet, og det gis oppskrifter og råd om hvordan den kan brukes. Videre gis den tips om oppbevaring. Anne Elisabeth Scheen er autorisert soppkontrollør. Hun er også naturfotograf, og har tatt bildene til boken.