Vis alltid denne fanen
Tittelnr
650437
Tittel
Hva vi spiser når vi spiser kjøtt
Forfatter
Bjørkdahl, Kristian 1978-
Medvirkende
Bjørkdahl, Kristian . Hva vi spiser når vi spiser kjøtt
Lykke, Karen Victoria forfatter
Språk
bokmål
Utgitt
Oslo : Res publica , 2023
Omfang
286 sider : illustrasjoner
Opplysninger
På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet. Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat. "Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.
Emner
Kjøttindustri
Dyrevelferd
Dewey
338.176
Nettressurser
aja.bs.no (image/jpeg) . - aja.bs.no (image/jpeg)
ISBN
9788282262866 (innbundet) : Nkr 399.00
Hylleplass
338.1 BJØ