Vis alltid denne fanen
Tittelnr
630744
Tittel
Surdeigsbakst fra Ille brød
Forfatter
Fjeld, Martin Ivar Hveem 1985-
Medvirkende
Bates, Alan forfatter
Conu, Alex illustratør
Soukupová, Kateřina forfatter
Tînc, Anca forfatter
Språk
bokmål
Utgitt
Bergen : Vigmostad Bjørke , 2022
Omfang
203 sider : illustrasjoner
Opplysninger
ille brød begynte å bake surdeigsbrød hjemme på kjøkkenbenken. Nå er de et av landets fremste surdeigsbakerier, og har vunnet flere priser. Denne boken er deres guide til surdeigsbaking. Du lærer først å lage surdeigsstarter og holde en god starter ved like. Deretter følger oppskrifter på alt fra enkle formbrød til vidunderlige landbrød og fullkornbrød med ulike sorter smakfullt og næringsrikt økologisk korn. Siste halvdel av boken er viet søtbakst og annen bakst med surdeig, som boller, brioche, pizza, pretzels, pepperkaker, pannekaker, vafler, lomper og burgerbrød. Med presise forklaringer og trinn for trinn-bilder lærer du bretting og forming av deiger, slik at resultatet blir både saftig og luftig. ille brød vant Matprisen i 2021 og ble kåret til Oslos beste bakeri i Aftenposten i 2022. Deres første bok, brødboken Surdeig, ble en bestselger.
Emner
Brød
Sjanger
Kokebøker
Dewey
641.815
Nettressurser
ISBN
9788241956935 (innbundet) : Nkr 449.00
Hylleplass
641.81 F