Vis alltid denne fanen
Tittelnr
0593081
Tittel
Sykepleierens ernæringsbok
Forfattar
Thoresen, Lene 1970-
Medvirkande
Borchsenius, Cathrine (forfatter) forfatter
Sjøen, Rolf Jarl (forfatter) forfatter
Språk
bokmål
Utgjeve
Oslo : Gyldendal , 2019
Omfang
307 sider : illustrasjoner
Opplysningar
Denne femteutgaven inneholder den basiskunnskapen sykepleiere trenger for å ivareta pasientens grunnleggende behov for ernæring, både innenfor forebyggende og helsefremmende arbeid og som en del av pasientens behandling. Mat og drikke er en stor del av livet for mange mennesker, og ernæring er en sentral faktor i helsefremmende arbeid og i forebygging og behandling av en rekke sykdommer. Et sunt og variert kosthold bidrar til at vi holder oss friske, og ved visse sykdommer kan et tilpasset kosthold være den eneste behandlingen som trengs. Andre ganger kan tilstrekkelig og riktig sammensatt ernæring være avgjørende for at en pasient skal tåle den medisinske behandlingen og bli friskere. I enkelte tilfeller kan ernæringsbehandling også ha direkte betydning for pasientens overlevelse. Sykepleiere spiller dermed en svært viktig rolle i arbeidet med å kartlegge ernæringsstatusen og optimalisere kostholdet til hver enkelt pasient. Boken er oppdatert med ny kunnskap innenfor generell og klinisk ernæring. Den er fortsatt en praktisk rettet bruksbok, egnet både for bachelorstudenter i sykepleie og for sykepleiere i klinisk praksis.
Emne
Ernæring
Dewey
613.2
Nettressurser
ISBN
978-82-05-50925-2 (heftet) : Nkr 499.00
Hylleplass
613.2 T